Rocky

Rocky

Rocky är en hund som finns även i levande format. I Korv och Polis är Rocky vit, av grafiska skäl. I Basker-Villes hund är han ljusbrun på omslaget och svartvit inuti, av konstnärliga skäl. I verkligheten är Rocky svart, med lång luddig päls, stora öron och ett nyfiket glatt sinnelag.


Rocky är en blandning av chihuahua och papillon, han hälsar på mig på Gotland varje sommar, tillsammans med stora och små hussar och mattar.


Sitt namn har Rocky inte fått av den svenska seriehunden Rocky, utan av film-boxaren Rocky, alias Sylvester Stallone. Rocky tror, precis som de flesta andra små hundar, och boxaren Rocky, att han är större och starkare än han är.


I Korv och Polis skymtar han förbi i flera kapitel och får också ett eget, där han får en falukorv, hamnar i fyllefinkan men tas väl om hand av polisen Elisabeth.


I Basker-Villes hund har Rocky en större roll. Han snattar berömda detektivers hattar, jagar örnar på flykten, har en romans med Luva-Stinas hund Carmen och gör succé som punk-rockare på Basker-Villes byracke-kennel!! Det rockar om Rockys roll!


här ser Rocky ut på riktigt:

Copyright @Vindform förlag

Garde Sindarve 840

623 61 Stånga